ALKMAAR – De Open Dag van Rolstoeltennis Alkmaar is meer dan geslaagd te noemen. Bij Tennis en Padelcentrum Daalmeer kwamen niet alleen tientallen sporters met een beperking bijeen, maar was ook het publiek ruimschoots aanwezig om kennis te maken of zich te laten voorlichten over deze tak van sport.

Na de groei van de tennistak, in tegenstelling tot andere verenigingen, en daaropvolgend padel heeft TPC Daalmeer ook het rolstoeltennis in de armen gesloten. Jessica Derks is een van de grote initiators van deze sport en met het organiseren van een Open Dag alvorens men volgend weekend aan de eerste trainingen begint hoopt men uiteraard meer leden binnen te halen, maar vooral heel veel kinderen een plezierige dag te bezorgen.
Met medewerking van de Esther Vergeer Foundation slaagde men ruimschoots in die missie. Helaas kon de zevenvoudig paralympisch kampioene zelf niet aanwezig zijn, maar voor haar Foundation werden de honneurs waargenomen door projectleider Maikel Scheffers, zelf nummer tien van de wereld en meervoudig Grand Slam winnaar.

Plezier
Nadat de middag is begonnen met wat demopartijen verzorgd Scheffers samen met een collega een clinic voor de jeugd waar het plezier van afdroop. ‘Dat is ook waar het om gaat en wat ik ook aan al deze sporters heb verteld vanmiddag’, aldus Scheffers. Natuurlijk is het goed om je doelen telkens bij te stellen om een zo hoog mogelijk niveau te bereiken, maar laat plezier altijd je belangrijkste drijfveer zijn om een sport te beoefenen, zelfs met een beperking’.
Na ruim anderhalf uur van dat plezier werd de Open Dag dan echt officieel geopend door de wethouder sport van Alkmaar, Pieter Dijkman, die demonstratief nog een paar ballen over het net sloeg met Scheffers. Dijkman roemde TPC Daalmeer voor de stappen die de vereniging met dank aan vele vrijwilligers heeft gemaakt en dat ook ziet aan het ledenaantal dat nog steeds groeiende is. Voorzitter Eric de Lange beaamde dat: ‘Wij staan hier nooit stil en zijn altijd op zoek naar iets nieuws. De hulp van de vele vrijwilligers is daarin essentieel. Als ik kijk hoeveel werk Jessica in de afgelopen periode allemaal heeft verzet om dit voor elkaar te krijgen dan vind ik dat prachtig.’

Cheque
Het blijkt allemaal ook effect te hebben want behalve de flinke groep die Jessica Derks en de trainers reeds tot hun beschikking hebben melden zich op deze dag nog negen nieuwe leden aan voor het rolstoeltennis. ‘Dat is nog meer dan waar wij vooraf op gehoopt hadden en geeft nog meer goede moed om vanaf volgende week met deze groep aan het werk te gaan’. Vanaf zaterdag 15 september zijn er namelijk wekelijks trainingen voor de jeugd en zullen de wedstrijdsporters doordeweeks ook regelmatig in actie komen. Nog meer steun krijgt Derks als haar door Maikel Scheffers een cheque wordt overhandigd van 1000 euro om het rolstoeltennis nog meer op de kaart te zetten in Alkmaar. Behalve de Ester Vergeer Foundation heeft ook het Dirk Kuyt Foundation een aandeel in deze bijdrage.

Jessica rolt vervolgens de baan weer op in de mooie sporthal van TPC Daalmeer om net als vele andere aanwezigen nog even een potje te spelen. Anderen laten zich begeleiden door tennissers van de vereniging die geheel belangeloos als vrijwilliger meehelpen aan deze dag. Terwijl in de kantine zanger Juriaan Singels de boel op z’n kop zet en de barbecue wordt opgestookt kan een ieder tevreden terug kijken op een buitengewoon geslaagde dag in Alkmaar-Noord.

Wie meer wil weten over Rolstoeltennis Alkmaar kan terecht op de website of Facebook pagina van de vereniging.

Foto's: DP Sportfotografie