EINDHOVEN – Komend weekend vinden de Nederlandse Kampioenschappen voor de Junioren / Jeugd plaats in Eindhoven. Rafaela Mulders heeft zich vanuit Z&PC de Reuring daarvoor geplaatst.

Op vrijdag de 14e zwemt Rafaela Mulders de 200 vrij en de 200 wisselslag, op zondag de 16e de 100 vrij. Na in de voorafgaande jaren ervaring te hebben opgedaan bij Jaargangfinales in Dordrecht en Leiden is dit haar debuut op een Nationaal Kampioenschap.

Wedstrijdsport is leuk bij deze club en De Reuring timmerde dan ook behoorlijk aan de weg afgelopen zondag in Krommenie bij de minioren / junioren wedstrijd , een voorronde voor landelijke finales . Maar liefst elf keer vielen zwemmers en zwemsters in de prijzen. Naast tweemaal een tweede plaats op de 100 school in 1.34.94 en de 100 wisselslag met beiden een PR voor Rafaella.

Haar één jaar jongere opvolgster staat klaar: Marre Rademaker zwom een indrukwekkende 100 vrij en werd, ver voor de concurrenten eerste in 1.15 28. Een PR en een top notering nationaal (15e). Daarbij was er ook nog een tweede plaats op de 100 vlinder in 1.45.56. Jacco Baaleman was grootverdiener met twee eerste plaatsen op de 100 school en een tweede plaats op de 50 vlinder. Jens de Mayer deed daar met tweemaal de eerste plaats nauwelijks voor onder:

De grootste verrassing was Derek Smit, die derde werd op de zware 200 wissel. Persoonlijke records, maar geen eremetaal, waren er voor Yannick Mouton 50 vlinder en 100 wissel, Tessa van Schaik op de 100 school en Joelle Pirovano op de 50 vlinder.