ALKMAAR – LSVV heeft de streekderby tegen AFC’34 winnend afgesloten. De Langedijkers hadden aan één doelpunt genoeg voor de zege, 0-1.

Vlak na rust was het Remco Reinhard die het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening nam. Uit een vrije trap van Kai Botman was het de spits die de bal achter Mike Wesselink kopte. Het bleek ook beslissend in de streekderby, die net zoals eerder dit seizoen in Zuid Scharwoude (3-0), door de ploeg van trainer/coach Rob Klanker werd gewonnen.

‘In de eerste helft waren we gelijkwaardig’, aldus Brian Paul Tesselaar. AFC’34 besloot LSVV het spel te laten maken en zelf vooral op de counter te loeren. ‘Dit pakte in de eerste helft een paar keer goed uit. Met een bal op de lat van Sercan (Yilmaz, red.), een kopbal van mij die van de lijn gehaald werd en een aantal kluts momenten voor het doel had het zomaar 2-0 voor ons kunnen zijn met de rust.’ Het gebeurde niet. Ook de bezoekers kwamen niet tot scoren, al had het met een bal op de lat ook zeker kans om de voorsprong te pakken.

‘Na rust waren wij effectief’, stelde Maik den Iseger namens LSVV. Via Reinhard beloonde de ploeg zichzelf ook. ‘Hierna zijn we eigenlijk niet in de problemen geweest’, vervolgde de aanvoerder. Wel kreeg de Alkmaarse ploeg nog twee vrije trappen, maar de gelijkmaker bleef uit. Tesselaar: ‘Al met al heeft iedereen gestreden, maar hebben we onszelf niet beloond.’

De 0-1 eindstand betekende voor beide ploegen iets anders. AFC’34 blijft in de onderste regionen staan, al is de achterstand op de ploegen boven zich te overzien. LSVV staat er met een vijfde plaats beduidend anders voor.

Fotografie: Michel Bes