ZUID SCHARWOUDE - Rik Molenaar is bezig aan zijn laatste weken bij LSVV. De verdediger, die al zo'n vijftien jaar actief is in Zuid Scharwoude, stapt komende zomer over naar buurtvereniging CSV BOL.

Inmiddels is Rik Molenaar bezig aan zijn vierde seizoen bij de selectie van de club waar hij vanaf de jongste jeugd actief is. Toch neemt hij na dit seizoen afscheid van 'zijn' LSVV. "De voornaamste reden van mijn vertrek is dat ik geen plezier meer in het voetbal heb", licht de speler zijn besluit toe. Toch is het dubbel voor de 21 jarige Langedijker. "Ik heb gewoon het beste voor met LSVV en ik zal ook proberen om elke zondag nog als toeschouwer aanwezig te zijn. Dit blijft een leuke club met leuke aanhang."

Zoals het Langedijk betaamt speelt het 'ons kent ons' gehalte mee in de keuze voor BOL. Molenaar: "Ik heb er een goed gevoel bij en de meeste spelers ken ik al goed. De selectie van BOL is ook een hechte groep. Ook denk ik dat het voetballen op zaterdag me erg gaat bevallen."

Hele mooie club
Na dit seizoen ruilt de rasechte Langedijker sportpark 'Voorwaarts' in voor de zaterdagclub uit Broek op Langedijk. "Samen met een paar vrienden kijken we al regelmatig op zaterdag en het lijkt me gewoon een hele mooie club om voor te voetballen", aldus Molenaar die over enkele weken weet op welk niveau hij gaat spelen. "Ik hoop dat BOL de voorsprong weet vast te houden en als kampioen naar de eerste klasse gaat. En voor mijzelf hoop ik dat het goed klikt met de groep en ik jarenlang met plezier bij deze club ga voetballen."