ALMELO - AZ staat na dit speelweekend voorlaatste in de Eredivisie en houdt alleen PEC Zwolle nog onder zich. Dat is het gevolg van een 3-2 nederlaag bij Heracles Almelo. Breekpunt in de wedstrijd was een rode kaart voor Jordy Clasie.

Kort voor rust kreeg Clasie in eerste instantie geel van scheidsrechter Gözübüyük na een zinloze overtreding van achteren nabij de middellijn. na interventie van de VAR werd het geel omgezet in rood. Direct na de rode kaart was het Kaj Sierhuis, huurling van Stade Reims, die Heracles op schitterende wijze op gelijke hoogte bracht, na zwak verdedigen van Letschert. AZ was zelf in de 19e minuut op voorsprong gekomen toen Albert Gudmundsson de bal in de bovenhoek boven Blaswich schoot.

Met tien tegen elf kon AZ na rust nooit het spel meer maken terwijl de thuisploeg rook dat er meer in zat. Al kwamen die goed weg toen een harde tackle van Quagliata, in tegenstelling tot bij Clasie, met geel werd bestraft. Dat gebeurde dan ook in de 73e minuut toen invaller Delano Burgzorg door de Alkmaarse defensie sneed en na een combinatie met Sierhuis doeltreffend uithaalde. AZ-trainer Pascal Jansen probeerde het nog met een slotoffensief waarbij ook verdediger Sam Beukema voorin werd geposteerd en dit leverde uiteindelijk een prachtige uithaal van Reijnders op. Nog was het echter niet gebeurd want in blessuretijd volgde nog een vrije trap die door Rai Vloet op magnifieke wijze tot doelpunt werd gepromoveerd hetgeen de eerste zege voor Heracles opleverde: 3-2.

Heracles Almelo - AZ 2-2 (1-1)
19. Gudmundsson 0-1
45. Sierhuis 1-1
73. Burgzorg 2-1
89. Reijnders 2-2
90+3. Vloet 3-2