HEERHGOWAARD - Sinds vorige week is het schoolvoetbal in de regio weer van start gegaan. Op de velden van SVW '27 zijn voor het eerste de diverse scholen van de gemeente Dijk en Waard samengevoegd en heet het toernooi nu Schoolvoetbal Dijk en Waard 2023.

Piet de Wit is al sinds jaar en dag verbonden aan het schoolvoetbal in Heerhugowaard en mag zich nu trotse organisator noemen van het grootste schoolvoetbaltoernooi van Noord-Holland. De Wit is er echter de man niet naar om met deze eer te gaan strijken. "Onze toernooi-commissie bestaat uit zes personen en daarnaast zijn er tientallen vrijwilligers die hun steentje bijdragen. Iedereen is dus even belangrijk bij zo'n groot toernooi". De organisatie nam het initiatief om dit jaar de scholen van zowel Heerhugowaard als Langedijk samen te voegen. "Het schoolvoetbal in Heerhugowaard was altijd al populair. Na de gemeentelijke fusie en contact met de scholen in Langedijk bleek dat, mede door corona het schoolvoetbal in Langedijk een beetje op z'n gat was geraakt. Wij hebben hier op de velden van SVW '27 toen een soort van pilot gehouden met de Langedijker scholen en iedereen raakte enthousiast. Zodoende hebben wij doorgepakt om dit toernooi te organiseren".

Deze organisatie vergt nogal wat want al snel bleek het aantal inschrijvingen enorm. "We hebben nu 155 deelnemende teams en dat betekent dat we het grootste schoolvoetbaltoernooi in Noord-Holland zijn en daar zijn we best een beetje trots op". Het toernooi begon op woensdag 22 maart en vrijdag 24 maart met de groepen 5/6 van de diverse scholen. Deze week is het de beurt aan de groepen 7 en 8. Afgelopen woensdag werd er zodoende op vijf voetbalvelden (tien halve velden) tegelijk gespeeld en deze vrijdag gaat men vanaf 15.00 verder met de 2e voorronde.

Na de aftrap van de wedstrijden op woensdag kijkt De Wit dan ook tevreden om zich heen. "Het loopt weer". Vele enthousiaste kinderen genieten volop van het voetbal en ook de ouders weten de weg naar het drukbezochte complex van SVW '27 te vinden. Alle scheidsrechters en vrijwilligers zijn gemakkelijk herkenbaar. "Breed Interieur heeft speciale oranje shirts voor ons laten bedrukken en daar zijn wij heel blij mee", aldus De Wit die benadrukt dat de sponsoren voor het toernooi van essentieel belang zijn. "Wij zijn superblij met hoofdponsor Hubo Heerhugowaard en met Jos Kamp Assurantiën, Albert Heijn Middenwaard en de Gemeente Dijk en Waard die dit mede mogelijk hebben gemaakt".

Na de wedstrijden van vandaag (vrijdag) volgen de finalerondes op woensdag 12 en vrijdag 14 april. Daar kunnen de winnaars zich plaatsen voor de regiofinales.
Alle uitslagen en het complete programma is te volgen op de website van SVW '27.

Foto's: DP Sportfotografie