REGIO – LSVV leek op bezoek bij SV Hoofddorp op weg naar een overwinning, maar door een late tegentreffer moest het genoegen nemen met een punt. Vrone speelde in een enerverend duel gelijk tegen Limmen. DTS boekte in eigen huis een afgetekende overwinning.

SV Hoofddorp – LSVV 2-2
LSVV speelde op bezoek bij Hoofddorp, dat op de counter loerde, geen beste eerste helft. ‘We speelden in een te laag tempo’, aldus Jacco Paauw. ‘Na rust was het een stuk beter van onze kant.’ In die tweede helft kon LSVV de opgelopen schade ook repareren.

Na een klein half uur was Hoofddorp via Sven Wierda immers op een 1-0 voorsprong gekomen. Kai Botman zorgde na een uur spelen voor de gelijkmaker door een corner in één keer in het doel te draaien. Nog geen tien minuten later nam LSVV de leiding. Een vrije trap van Botman werd door een verdediger van Hoofddorp in het eigen doel gewerkt. ‘Dat was een verdiende voorsprong. In de laatste minuut stonden we één moment niet goed en toen viel de 2-2’, baalde Paauw. Nick Witschge wist de stand gelijk te trekken waardoor de gasten genoegen moesten nemen met een punt.

DTS – VV Bergen 3-0
‘We waren er wel aan toe. Wekenlang zijn we er dichtbij en nu viel het kwartje goed’, zei een opgetogen Jan Kramer. ‘Dit is leuk voor mijn jongens, die er alles aan doen om het jaar mooi af te sluiten. Het is een mooie beloning voor de groep. Dat ze, ondanks dat we het moeilijk hebben, er voor blijven gaan.’

Waar Bergen de wedstrijd op tachtig procent wel kon winnen, gaf DTS alles. ‘Wij waren in goede doen. Als je heel hard werkt en het maximale eruit probeert te halen dan kan je ook resultaat halen.’ Dat resultaat kwam er. Tien minuten voor rust kopte Michael Wouters in de korte hoek raak. Het gaf de ploeg vertrouwen en dat werd meer toen Jeffrey Rispens vlak na rust een penalty verzilverde. Marc Nelis prikte een kwartier voor tijd binnen en bepaalde de eindstand zo op 3-0.

Vrone – Limmen 1-1
Tegen Limmen speelde Vrone gelijk. ‘Dit was één van de leukere wedstrijden die ik heb gezien. Er zat tempo in, de scheidsrechter moest paar keer optreden en 1-1 was wel terecht’, aldus Wouter Blokdijk. De coach besefte dat het ook heel anders had kunnen eindigen. Een kwartier voor tijd kregen de gasten immers een strafschop. ‘We hebben gekregen waar we recht op hadden, maar als zij die penalty hadden gemaakt dan hadden we verloren.’

Al na zes minuten opende Limmen de score. Nadat Luck van der Laan de penalty had gekeerd kwam Vrone op gelukkige wijze op gelijke hoogte. Een mislukte voorzet van Chris Meeuwisse werd door de wind gedragen waarna de keeper met bal en al in het eigen doel dook.

Fotografie: Michel Bes