OUDKARSPEL – Vanaf 30 juni staat tennisvereniging Tulp weer een week lang in het teken van het SMP Open Tulpje. Dit jaar heeft het jaarlijkse jeugdtoernooi een speciaal tintje; maar liefst twaalf Amerikaanse jeugdspelers zijn in Oudkarspel van de partij.

De komst van de Amerikanen zorgt voor een internationaal tintje. Zij logeren bij verschillende gastgezinnen in Heerhugowaard en Langedijk. Naast deelname aan het SMP Open Tulpje zullen de buitenlandse jeugdspelers een bezoek brengen aan toeristische trekpleisters in onder meer Amsterdam, Haarlem en Zaandam.

Categorieën
Het toernooi is weer onderverdeeld in verschillende categorieën. Naast de categorie Groen (8 t/m 14 jaar) wordt er gespeeld in het enkel- en dubbelspel in drie leeftijdscategorieën (t/m 12 jaar, t/m 14 jaar en t/m 17 jaar). De wedstrijden zullen in een poulesysteem worden afgewerkt, wat betekent dat iedere deelnemer minstens twee (of drie) wedstrijden speelt. Dit is natuurlijk afhankelijk van het aantal inschrijvingen.

Pannenkoeken
De ontknoping van het SMP Open Tulpje is op zaterdag 6 april. Op die dag zullen in de finales blijken wie het toernooi als winnaar afsluiten. Op de slotdag zondag 7 april heeft de organisatie een speciaal event voor de beginnende jeugd georganiseerd. De groep Rood (4 t/m 11 jaar) zal van 11.00 tot 13.00 uur aan de beurt zijn, en voor Oranje (6 t/m 13 jaar) is het van 13.00 tot 15.00 uur. Beide events worden afgesloten met Hollandse pannenkoeken.

De organisatie nodigt graag alle tennisjeugd t/m 17 jaar uit zich in te schrijven voor het open toernooi. Inschrijven kan t/m 21 juni via www.toernooi.nl.