AMSTERDAM – In rap tempo slinkt de voorsprong die BOL in de eerste seizoenshelft opbouwde. Op bezoek bij Blauw-Wit/Beursbengels ging de ploeg uit Broek op Langedijk met 3-0 onderuit waardoor de voorsprong nog maar twee punten bedraagt. Hierdoor is de spanning in de titelrace weer volledig terug.

Gezien de ranglijst kon Blauw-Wit/Beursbengels – BOL gezien worden als een zes punten duel. Bij een overwinning zou de ploeg uit Broek op Langedijk het verschil immers op acht punten kunnen zetten. Die voorsprong werd echter niet vergroot, maar verkleint. Tegen de hoofdstedelingen ging het team met 3-0 onderuit. ,,Het duel verliep niet goed. Typerend voor de wedstrijd was de ongelukkige maar overigens wel terechte penalty waardoor ze op 1-0 kwamen” zei Sietse Brandsma na afloop.

De nederlaag tegen Blauw-Wit/Beursbengels betekende dat BOL voor de derde wedstrijd op rij puntverlies leed. ,,De vorm is de laatste weken even weg maar we moeten blijven strijden. Iedereen moet zijn hoofd leeg maken en dan moeten we er volgende week gewoon weer staan” aldus Brandsma. De komende weken zullen erg belangrijk zijn aangezien de voorsprong nog maar twee punten bedraagt.