LANGEDIJK - Op vrijdag 6 september om 20.00 uur start de 24 uur van Langedijk. Een bijzonder event waar 24 uur lang gefietst wordt op spinningfietsen om geld op te halen voor de verschillende kanker gerelateerde goede doelen van Team Langedijk.

Het evenement vindt plaats op de Broekerwerf in Broek op Langedijk georganiseerd door Stichting Team Langedijk in samenwerking met De Geus Langedijk. Diverse verenigingen uit Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk spannen zich in om zowel geld op te halen voor de eerder genoemde doelen, maar ook voor hun eigen organisatie.

Daarnaast is er voor verenigingen en stichtingen uitgebreid de mogelijkheid zich te profileren. Op die manier kan men vrijwilligers werven, nieuwe leden binnenhalen of meer geld inzamelen voor de clubkas. Theatergroep Horizon verzorgt diverse optredens, de Zeekadetten Heerhugowaard leggen hun schip aan de Broekerhaven en bieden onder meer overnachtingen aan op het schip. De locatie biedt veel mogelijkheden, er is voldoende ruimte en er is zelfs water dus (bijna) alles kan en mag, “gek is niet gek genoeg”, aldus organisator Frank Bijvoet.

Uitgebreid programma
Ieder uur dat er gefietst wordt is er een thema. Soms wordt er echt gespind met spinningtrainers van De Geus Langedijk, maar ook kan er rustig gefietst worden tijdens een horrorfilm, een ontbijtuurtje met een uitzending van Friends of een Bob Ross uurtje waar de fietsers zich van hun meest creatieve kant kunnen laten zien.
Buiten het fietsen om vinden er de hele dag (en nacht!) allerlei activiteiten plaats. Onder meer een modeshow, optredens van Bertje Doperwtje en Noord-Hollandse Rockband Moorpark, spelletjes voor kinderen en als klap op de vuurpijl de reprise van de het theaterstuk Welkom op de Werf.

Poppodium B3 verzorgt de horeca en een deel van het entertainment tijdens de 24 uur van Langedijk. Dit is voor B3 een ideale kans om de ‘leerplek voor de jeugd’ op een andere locatie in te zetten en te laten zien waar de jeugd toe in staat is. Poppodium B3 is een leerplek voor de jeugd op het gebied van organisatie, geluid/lichttechniek en horeca in een redelijk brede zin van het woord.


Financiële impuls voor de verenigingen
Elke vereniging krijgt de kans om een of meerdere fietsen te bemensen voor sponsoring. Deze fiets moet elk uur gedurende 24 uur bemand zijn. Elke fietser laat zich sponsoren door kennissen, vrienden, sponsoren of andere gegadigden. De opbrengst van de sponsoring komt 50% ten goede aan de vereniging die het geld ophaalt, 50% van de opbrengsten is voor de organisatie van het evenement. Team Langedijk doneert dit bedrag aan kleinere en grotere kanker gerelateerde stichtingen (zoals de Kanjerketting, ’t Praethuys, Stichting Matchis en Hospices en de Roparun).

Individuele deelname Ook is het mogelijk om individueel of met een groep vrienden, buren of sportmaatjes een fiets af te nemen voor een of meerdere uren. Via de website kun je je hiervoor opgeven. Er is een beperkt aantal fietsen beschikbaar voor individuele deelnemers.

Inspiratieavond
Op donderdagavond 28 augustus vindt er een informatieavond plaats op de Broekerwerf. Alle verenigingen die mee doen of nog mee willen doen kunnen hier informatie verkrijgen over het programma, de planning en alle mogelijkheden die er zijn om de 24 uur van Langedijk een succes te maken. Overigens zijn ook bedrijven, vriendengroepen, buurt- of straatverenigingen welkom om langs te komen. De 24 uur van Langedijk is een mooie gelegenheid om met elkaar in verbinding te komen.


Meer informatie over alle activiteiten die plaatsvinden tijdens de 24 uur van Langedijk kan men vinden op www.24uurvanlangedijk.nl