LANGEDIJK - “Dit is toch fantastisch!” Waren de eerste woorden van eigenaar Arno Koster na het behalen van 2 kampioenschappen vorige jaar.

In het tweede jaar van Sportcentrum Langedijk presteert het eerste team van Langedijk het weer. Zij zijn kampioen geworden in de promotieklasse. “Wat ongelofelijk knap en kan ik hier alleen maar van genieten”, aldus Koster. “Je ziet in het team een goeie sfeer. Dat is de kracht van het team.”

Langedijk stond met een sterke opstelling. De eerste wedstrijd werd gewonnen met 3-0 door Roel. Het team had 8 punten nodig om zeker te zijn van het kampioenschap. Echter de wedstrijden van Remco en Ed werden helaas verloren. Langedijk stond op 5 punten en moest de laatste wedstrijd gewonnen worden. Henk heeft de laatste 3 punten gepakt door met 3-1 te winnen van Hillegom. Het kampioenschap is een feit..

Heren 2 die vorig van de 3e klasse naar de 2e klasse promoveerde had het in het begin van het seizoen zwaar. Echter op het einde van het seizoen hebben ze een mooie inhaalslag gemaakt en wisten zij met de laatste wedstrijd 12-4 te winnen de 3de plaats in de competitie veilig te stellen. Heren 3 die voor het eerst meedeed heeft het gezien als leerjaar. Helaas zijn zij kampioen geworden van onderen.

Nederlands Kampioen powerliften

Elke vrijdag avond traint de Nederlandse top van het powerliften in Sportcentrum Langedijk. Onder leiding van bondscoach Henk Keizer worden de zware kilo’s gelift. Twee weken geleden wist Jordi Snijders, die ook traint in Langedijk, Nederlands kampioen te worden.