ZUID-SCHARWOUDE - LSVV heeft een flinke sprong gemaakt op de ranglijst van de 1e klasse A door SV Hillegom met duidelijke cijfers terug te wijzen. Met de nodige inzet en strijd won de ploeg van trainer Gidon Reinders Folmer met 3-0.

De oefenmeester kon ten opzichte van een week eerder in ieder geval weer enkele ervaren krachten terug verwelkomen in zijn selectie en dat liet zich gelden. Eén van hen, aanvoerder Maik den Iseger, kopte na een half uur fraai raak na een puike voorzet van Brian-Paul Tesselaar. De gasten uit Hillegom lieten daarna zien wel degelijk over voetballend vermogen te beschikken, maar werden voortdurend op passie en strijd afgetroefd door de Langedijkers.

In de tweede helft werd die werklust uiteindelijk beloond met nog twee treffers. Een kwartier voor tijd kopte Den Iseger opnieuw raak, nu op aangeven van invaller Marijn Schroeijers. De sterk spelende Tesselaar, die eerder nog de lat had geraakt, bepaalde de eindstand in de slotfase op 3-0.

LSVV klimt door de zege naar de vijfde plaats en gaat komende zondag op bezoek bij de ongeslagen koploper HBC in Heemstede.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie