AMSTERDAM – Op bezoek bij HBOK heeft BOL zeer goede zaken gedaan. De ploeg uit ‘Broek op Langedijk’ zag directe concurrent Blauw-Wit/Beursbengels verliezen terwijl het zelf met 2-8 zegevierde.

Met vier treffers bewees Sietse Brandsma wederom zijn waarde voor BOL. Ook Jan Biersteker, Rene Rootlieb, Koen Tros en Steven Glas kwamen tot scoren. “Het duel verliep zeker goed want ze drukte vooruit waardoor we constant konden counteren en we gevaarlijk werden”, zei Brandsma na afloop. “Niet zo slim van hun als je ons spel kent.”

Directe concurrent Blauw-Wit/Beursbengels verloor op eigen veld met 1-4 waardoor BOL drie speelronden voor het einde met vijf punten voorsprong aan kop gaan. Brandsma: “Dat mogen wij nooit meer weggeven.”

Goede voorbeeld
Waar de hoofdmacht van BOL de titel nog moet pakken, is het tweede elftal afgelopen zaterdagmiddag kampioen geworden van de reserve tweede klasse. Uit bij het derde elftal van ZOB werd er met 2-3 gewonnen. Met nog drie speelronden voor het einde is de ploeg niet meer in te halen door de concurrentie.