ANDIJK - Vrone is zaterdag tegen het eerste puntenverlies van dit seizoen opgelopen. In de uitwedstrijd bij Sporting Andijk moest de ploeg van trainer Wiillem Zeijlmans in de slotfase een gelijkspel toestaan: 2-2.


Het was de topper in de vijfde klasse van het zaterdagvoetbal. De Pancrassers, die dit seizoen overstapten van de 3e klasse zondag naar de 5e klasse zaterdag, waren het seizoen begonnen met vier overwinningen op rij. Sporting Andijk had eenmaal verloren en stond tweede. In Andijk deden beide ploegen niet veel voor elkaar onder. De thuisploeg kwam na een half uur spelen op voorsprong, maar Vrone wist het duel vlak voor en vlak na de rust te doen keren. De 1-2 voorsprong bleef lang staan voor de gasten, maar vlak voor tijd wist Sporting Andijk toch de gelijkmaker te forceren.

Na vijf wedstrijden behoudt Vrone de kop met dertien punten uit vijf wedstrijden. AFC IJburg volgt nu op één punt, gevolgd door Sporting Andijk. Komende zaterdag 5 november speelt Vrone een thuisduel tegen middenmoter Jisp.