HEERHUGOWAARD - Komende woensdag 7 juni is aan het Strand van Luna te Heerhugowaard de eerste van zes triathlons in het Van der Voort Triathlon Sprint Circuit. Na Heerhugowaard volgen er nog wedstrijden in Langedijk, Nieuwe Niedorp, Schagen, Anna Paulowna en Dirkshorn.


Woensdag om 18.45 uur duiken de eerste deelnemers het water in van het trand van Luna in Heerhugowaard om 500 meter te zwemmen, gevolgd door 22,5 km fietsen en een loop van 5,4 km. Zo'n 250 individuele deelnemers en 16 teams zullen deelnemen aan de Stad van de Zon triathlon, wat jaarlijks de aftrap is van het Sprint Circuit. Verleden jaar ging de winst bij de heren naar Emiel van Tongerlo en bij de vrouwen naar Dieuwertje Bax.

Het Van der Voort Triathlon Circuit is een samenwerking van inmiddels zes organisaties van triathlons in de kop van Noord-Holland: vijf avondsprints en een kwartafstand. De samenwerking benadrukt de verbondenheid tussen de vijf organisaties. Bovendien is de ambitie uitgesproken om ruimte te maken voor de jeugd binnen de triathlonsport.

Het Van der Voort Triathlon Circuit kent een overall klassement over de deelname aan deze wedstrijden. Alle wedstrijden hebben een eigen karakter en een eigen ambiance. Wie wordt per klasse en leeftijdscategorie de winnaar? De winnaars worden tijdens het afsluitende Triathlon- en duursportgala in het najaar in het zonnetje gezet.

Wedstrijden 2023