ALKMAAR – In aanloop naar het duel tussen Jong Holland en BOL was Chelbi Boujenoui, aanvoerder bij de Alkmaarders, al vol vertrouwen. Een stunt was immers mogelijk. De woorden werden omgezet in daden, 2-1.

,,Wij gaan wij het hen lastig maken en ik denk zelfs dat als wij het dicht houden achterin er gewoon een stuntje in zit” zei Jong Holland verdediger Chelbi Boujenoui in aanloop naar het treffen met koploper BOL. Na afloop was hij dan ook trots op de prestatie van zijn ploeg. ,,Natuurlijk. Als je in één van de laatste minuten de wedstrijd evengoed nog binnen sleept dan geeft dat altijd een goed gevoel” zei de aanvoerder vlak na het eindsignaal. ,,Ik denk dat wij verdiend hebben gewonnen en BOL onze wil hebben opgelegd. Als wij gewoon goed spelen dan zijn wij minimaal gelijkwaardig aan hen” vervolgde Boujenoui. Waar hij trots en tevreden was, baalde Sietse Brandsma. ,,Dit is zeker een domper. We hebben het een beetje aan onszelf te danken” vond de spits.

Winderig
Met een harde wind waren de omstandigheden niet bepaald comfortabel. Zo vlogen hoge ballen rechtstreeks de naastgelegen drafbaan op en was het stil leggen van de bal voor een vrije trap een uitdaging. Het zorgde er voor dat er weinig kansen vielen te noteren in het eerste bedrijf. Een vrije trap van Jong Holland werd vakkundig gekeerd door Xander Snoek, en namens de bezoekers kreeg Martijn Ton twee kleine mogelijkheden. Gescoord werd er voor rust wel. Een afstandsschot van vleugelspeler Martijn Wieringa vloog met hulp van de wind achter BOL doelman Snoek.

In de rust kon geconstateerd worden dat de Alkmaarders de overhand hadden. In het tweede bedrijf bewees de ploeg dat het dat niet alleen aan de meewind te danken had. Want ook hierin was de thuisploeg geregeld op de vijandige helt te vinden. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Want BOL leek zich te herpakken en dat resulteerde na een corner in de 1-1 van spits Sietse Brandsma.

Tien man
Na een uur spelen sloeg Bas Jonker de handen voor zijn gezicht. Nadat hij twee minuten eerder geel kreeg wegens commentaar op de leiding mocht hij inrukken na een tackle. Het zorgde ervoor dat de ploeg uit Broek op Langedijk lange tijd met tien man door moest jagen op een overwinning. Tot twee keer toe wist doelman Xander Snoek de bal met een snoeiharde trap bij spits Brandsma te bezorgen. De aanname was echter niet voldoende om het de Alkmaarse sluitpost Kevin Vanblarcum moeilijk te maken.

Nadat Dianto Kuiper zijn schot gekeerd zag worden door Snoek wist linksback Rik Wijnker in de slotfase uit een voorzet raak te koppen. Het leverde Jong Holland de punten op terwijl BOL voor de tweede keer dit seizoen met lege handen stond. ,,Het ligt aan onszelf. De eerste helft was te zwak. Na rust herpakten we ons een beetje, maar we hebben ook niet heel veel gecreëerd. Het was gewoon een lastige wedstrijd” zei Sietse Brandsma. Ondanks de nederlaag is BOL nog altijd op koers voor de titel. Concurrent Blauw-Wit/Beursbengels liep drie punten in, maar de Langedijkers hebben nog altijd een riante voorsprong van zeven punten. De thuisploeg bevestigde nogmaals een stabiele tweedeklasser te zijn. Boujenoui: ,,Ik ben super trots. Na de winterstop hebben we een periode gehad waarin we slecht speelden en geen werklust hadden. Die was er nu wel. We zijn verder dan vorig jaar”.

Jong Holland – BOL 2-1 (1-0)
37. 1-0 Martijn Wieringa
52. 1-1 Sietse Brandsma
89. 2-1 Rik Wijnker

Jong Holland: Vanblarcum. Van der Sluijs, Vos, Boujenoui, Wijnker. Kuiper, Hondius, Haanraads. Blankendaal, Alarslan, Wieringa.

BOL: Snoek. Poortvliet, Rootlieb, Biersteker, Rijs. Jonker, J. Brandsma, Glas. Ton, S. Brandsma, Plak.