EINDHOVEN – Rafaela Mulders maakte afgelopen vrijdag haar debuut op het Nederlandse Junioren – Jeugd kampioenschap. De jonge zwemster van De Reuring kan tevreden terugkijken.

Vorige week wist Rafaela Mulders zich te plaatsen voor de Nederlandse Junioren – Jeugd Kampioenschappen in Eindhoven, welke afgelopen weekend plaatsvonden, door vier limieten te halen. De elfjarige zwemster van de Reuring ging op drie nummers van start.

Vrijdag begon het allemaal voor Mulders met de 200 meter wisselslag die zij in een Persoonlijk Record aflegde in 2.56.54. Het leverde haar een zestiende plaats op. Later op de dag zwom zij ook de 200 vrij, eveneens in een PR (2.32.31). Dit was goed voor een vijfde plaats.

Zondag stond de 100 vrij op het programma. Met een tijd van 1.11.08. Al met al mag Rafaela trots en tevreden zijn over de resultaten en vooral de uitvoering van haar toernooi debuut. Dit zal zeker een stimulans zijn om dit bij de zomer kampioenschappen in het lange 50 meter bad opnieuw te laten zien.