SINT PANCRAS - Rick van Breda heeft zaterdag voor de zesde keer in successie de Ronde van Sint Pancras op zijn naam geschreven. De 31-jarige wielrenner uit 't Zand was in de sprint te sterk voor Yoeri Havik.


Normaal gesproken zou de 30-jarige Havik uit Avenhorn zijn tegenstrever de baas moeten zijn in de sprint, maar na 80 kilometer door de straten van Sint Pancras gaf hij Van Breda net iets teveel ruimte die daar optimaal van profiteerde. Van Breda, die in 2012 voor het eerst zegevierde in het criterium van Sint Pancras was oprecht blij met de zege. "Er deden vandaag serieus goede renners mee, dan mag je ook heel blij zijn als je hier opnieuw weet te zegevieren." Havik die een maand geleden nog op de baan reed tijdens de Olympische Spelen van Tokio kon leven met de tweede plaats. "Ik heb na Tokio even vakantie gehouden en zag dit vooral als een mooie voorbereiding op de wedstrijden op de baan in de winter."

Achter Van Breda en Havik was het Nick van der Meer uit Honselersdijk die de sprint van het peloton won en daarmee de derde plaats pakte. De Westlandse renner werd tevens winnaar van het combinatieklassement van de Ronde van Oudorp en de Ronde van Sint-Pancras.