SHEFFIELD - Het Nederlands vrouwenelftal heeft tijdens de eerste wedstrijd van het EK in Engeland met 1-1 gelijk gespeeld tegen Zweden. De Langedijker keepster Daphne van Domselaar maakte haar EK-debuut nadat ze halverwege de eerste helft de geblesseerde Sari van Veenendaal moest vervangen.


Even leek het er op dat na een botsing tussen Van Veenendaal en de Heerhugowaardse Stefanie van der Gragt laatstgenoemde niet verder kon. Na een lange blessurebehandeling wist de verdedigster de wedstrijd echter toch uit te spelen. Dat ging niet op voor Van Veenendaal die na 22 minuten aangaf niet verder te kunnen. Daphne van Domselaar, die pas één A-interland speelde tijdens het vriendschappelijke Tornoi de France, kwam haar vervangen. De 23-jarige, uit Oudkarpsel afkomstige keepster van FC Twente, kon niet voorkomen dat Jonna Andersson een klein kwartier later de score opende.

Na de rust liet Van Domselaar haar klasse zien met een tweetal puike reddingen. Onderussen had Jill Roord de stand op gelijke hoogte weten te brengen en die 1-1 bleek ook de eindstand.

Het is onbekend hoe ernstig de blessure van Van Veenendaal is, en of Van Domselaar komende woensdag tegen Portugal het doel weer mag verdedigen.