LANGEDIJK - Vanaf vrijdag 9 oktober 2020 gaat ijsbaan De Meent Bauerfeind in Alkmaar weer open en start er een nieuw schaatsseizoen.

Binnen gemeente Langedijk is STG Geestmerambacht al sinds 1979 actief op verschillende takken binnen de schaatssport: wedstrijdschaatsen, jeugdschaatsen en toerschaatsen. De doelstelling is het beoefenen en bevorderen van de schaatssport door voor jong en oud trainingen te verzorgen en hierdoor het schaatsniveau te verbeteren.

Jeugdschaatsen
Voor leerlingen van groep 4 tot en met groep 8 van de basisscholen in Langedijk en omgeving start op zaterdag 10 oktober 2020 het jeugdschaatsen. In deze lessen leren de kinderen de basisprincipes van het schaatsen. Het plezier dat de kinderen in de schaatssport beleven staat voorop. Door allerlei leuke spelletjes en oefeningen leren de kinderen spelenderwijs de basis van de schaatstechniek. Het jeugdschaatsen wordt afgesloten met een officieel KNSB schaatsvaardigheidsdiploma.

Toerschaatsen
Hou je van schaatsen in groepsverband, maar wil je geen wedstrijden rijden? Dan is toerschaatsen ideaal. Op de dinsdagavond is er een speciaal toerschaatsuur waarin zowel mannen als vrouwen in groepsverband mooie kilometers maken. En mocht de officiële Elfstedentocht doorgaan, dan zijn deze leden er klaar voor.

Wedstrijdschaatsen
Bij wedstrijdschaatsen is de training gericht op het verbeteren van de schaatstechniek en het uithoudingsvermogen. Hierbij kun je denken aan het starten, het goed lopen van een bocht en uiteraard het aannemen en oefenen van de juiste schaatshouding. Ook wordt gewerkt aan de snelheid en het duurvermogen. Gedurende het seizoen zijn er meerdere wedstrijden. Er is een actieve groep schaats(st)ers die op wedstrijdniveau actief is, zowel voor kortebaan, langebaan als marathonwedstrijden.

Meer informatie
Ben je geïnteresseerd in een van de onderdelen binnen de schaatssport, bezoek dan de website van STG Geestmerambacht (www.stggeestmerambacht.nl) of stuur een mail naar info@stggeestmerambacht.nl.