OUDKARSPEL – In de bestuurskamer somde coach Jan Kramer de afwezigen op. Toch gebruikte de DTS coach het na afloop niet als excuus voor de verloren wedstrijd tegen ZAP. Met drie A – Junioren in de basis boden de Langedijkers aardig partij. Toch incasseerde de ploeg een nederlaag, 0-2.

,,We gaan ons niet verstoppen achter het feit dat we een hoop jongens missen. Het is jammer, maar we mochten er elf opstellen en hebben er dertien laten spelen. Die hebben dat naar eer en geweten gedaan” zei Jan Kramer na afloop. Zijn ploeg verloor tegen ZAP met 0-2. ,,Ik denk dat de gelukkigste won. Dat is de ploeg die in een positieve flow zit en veel wint. Wij zitten in slechte fase” vond de oefenmeester.

In de beginfase kreeg DTS twee grote mogelijkheden. Frank Commissaris kon tweemaal uithalen, maar zag zijn pogingen beiden keren voorlangs gaan. Bij een kopbal van ZAP richting eigen doel moest doelman Mats Dekker redding brengen, wat ook succesvol gebeurde. Aan de andere kant zorgde onder meer Marvin La Croes voor gevaar. Na 28 minuten kwam de ploeg op voorsprong. Robin Schouwvlieger kreeg de tijd om uit te halen en bracht met een schot in de verre hoek de ploeg uit Breezand op een 0-1 voorsprong. Zeven minuten later was de ploeg van coach Sem Wokke opnieuw gevaarlijk. Ditmaal stichtte de ploeg uit een vrije trap gevaar, maar doelman Martijn Veldboer haalde de bal uit de bovenhoek. Namens DTS dook Jordi Bitter op in het vijandige doelgebied, maar zijn schot ging over.

Ook na rust creëerden beiden ploegen diverse mogelijkheden. Namens DTS waren Michael Wouters (over), Finn Huitema (paal) en Jordi Bitter (redding keeper) gevaarlijk, maar tot scoren kwam de ploeg niet. Ook ZAP bleef op jacht naar de 2-0, maar de bevrijdende treffer bleef lange tijd uit. Tot twintig minuten voor tijd. Een uittrap van doelman Mats Dekker werd niet goed verwerkt door de thuisploeg waardoor Marvin La Croes alleen op het doel af kon. De aanvaller omspeelde Veldboer en tikte koelbloedig de 0-2 binnen.

,,We hebben voor rust drie goede kansen gehad, en in de tweede helft drie goede kansen. Ik denk dat iedereen zat te wachten op de 1-1 maar die viel helaas niet. We maakten twee kleine foutjes en die worden afgestraft. Dat is de fase waarin we met DTS zitten en dat is jammer. Maar dat is zoals het is” zei Jan Kramer na afloop. ,,Zij scoorden twee doelpunten, wij geen. Dus dan verlies je uiteindelijk terecht met 0-2”.

Ondanks de nederlaag had Kramer genoeg om tevreden over te zijn. ,,Ik vind het wel heel positief hoe we hebben gespeeld. Ik ben heel tevreden met ons spel en de kansen die we hebben gecreëerd” vervolgde de coach. ,,We hadden drie A junioren in de basis en als je ziet dat je ongeveer zes zeer goede mogelijkheden creëert tegen ZAP dan denk ik dat je het als team goed hebt gedaan. Alleen is het jammer dat je niet wordt beloond”.