SCHAGEN - LSVV is hekkensluiter af in de tweede klasse en klimt na een zege op Schagen United zelfs vier plaatsen op de ranglijst. Dat alles gebeurde met een opvallende rentree onder de lat bij de Langedijkers, alwaar Dave Stet voor het eerst na vier jaar weer eens het doel verdedigde. En de nul hield: 0-2.


Stet die zich al enkele jaren richt op het zaalvoetbal bij Hovocubo en daardoor het veldvoetbal liet voor wat het was, verving de afwezige Frank Kramer en deed dat naar behoren. Veel te doen had hij echter niet want daarvoor speelde LSVV te geconcentreerd en gaf het niets weg aan het Schagen United van trainer Hans De Koning. Diens collega Gidon Reinders Folmer ziet het vertrouwen bij zijn ploeg met de week groeien. Waar de ploeg in de eerste zeven wedstrijden slechts drie punten behaalde, daar werd vorige week tegen Saenden de eerste zege binnen gehaald. Tevens liet het doordeweekse bekerduel tegen FC Uitgeest, die na strafschoppen werd verloren, genoeg lichtpuntjes zien voor de toekomst.

Waar het in Schagen achterin goed dicht stond wist Thom van Overbeek na een ruim half uur keeper Kuipers te passeren. Een tegenvaller was het uitvallen van Colin Vennink die vlak voor de rust per brancard het veld moest verlaten. Diens vervanger, talent Erol Gülali, wist na voorbereidend werk van Dennis Toorenburg het duel na rust te beslissen: 0-2.

LSVV, dat van de veertiende naar de tiende plaats klimt, komt zo gelijk in het spoor van Schagen United dat met een puntje meer achtste staat. Komende zondag speelt LSVV thuis tegen de nummer twee in de stand, Westfriezen. Schagen United gaat dezelfde dag op bezoek bij koploper HSV.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie