ALKMAAR - Vrijdagavond 3 Mei staat de Alkmaarder Hout in het teken van een prachtig paardenevenement voor jong en oud. Topsport, spanning, emotie, lekker eten en drinken, gezelligheid en live-muziek optredens! Normaal wordt er op zon- en feestdagen gekoerst in Alkmaar, maar de organisatie heeft er dit jaar voor gekozen om ook een keer op een vrijdagavond een paardenevent te organiseren. Hoofdsponsor van deze meeting is Vlieg Bedrijfsmakelaars!


PAARDENRACES

Rond de klok van vijf uur zal het sein ‘startvrij’ worden gegeven voor de eerste koers van de avond. Op het programma staan een negental koersen waarbij de huldiging van de laatste koers zal plaatsvinden rond 20.30 uur. Geniet samen met vrienden, familie of relaties van de spanning van de paardenkoersen. Bij de infobalie ontvang je alle info over het reilen en zeilen op een drafbaan. Hier kun je ook de programma’s krijgen met alle info en de laatste tips over de paarden en hun pikeurs. De ZEturf Hosts staan voor je klaar om je alle uitleg te geven hoe je een weddenschap kunt plaatsen. Wedden dat je het leuk vindt? De Drafbaan in Alkmaar is misschien wel de meest unieke drafbaan in Europa: het is de kleinste baan, wat ervoor zorgt dat je de paarden extra vaak voorbij ziet komen en je langs de baanreling de kracht en het geluid van de dravers van dichtbij kunt beleven.

BEERS AND BITES

Een avondje uit in de Alkmaar ZEturf Arena is meer dan alleen paardenkoersen. Gastronomie en gezelligheid staan hoog in het vaandel. De Arena is grondig gerenoveerd en biedt nu dankzij hoogwaardige faciliteiten volop mogelijkheden voor een fantastisch verblijf. Op de eerste verdieping zijn er een Panorama Restaurant met het mooiste uitzicht op de koersen, een gezellige Skybar en zelfs een Skybox die kan worden afgehuurd. Beneden bevindt zich een prachtige ruime Hal met gezellige zitjes, een snackcorner en een carrouselbar. De Alkmaarse topcateraar Food for the Mood verzorgt de horeca. De ‘DAGHAP’ is een malse Saté van kipdij met pindasaus, bistro rauwkost en boerenfrites (15 euro p.p.)

Er is voor iedereen een gratis programma met alle info over de deelnemers. ZEturf hosts zijn aanwezig om je tips en uitleg te geven over het wedden op de draverijen . Entree tickets kun je aan de kassa kopen of alvast online boeken via: https://drafbaanalkmaarzeturfarena.eventgoose.com/

LIVE MUZIEK OPTREDENS

Na afloop van de koersen (circa 20.30 uur) vindt er in de grote Hal beneden een geweldig live- optreden plaats van drie topartiesten:

Sven Versteeg, Samuel Welten en Dennis van Veen zullen voor een geweldige afsluiter zorgen van deze bijzondere koersavond. Meezingen en dansen dus in een heerlijke sfeer!

IEDEREEN IS VAN HARTE WELKOM BIJ DE NACHT VAN ALKMAAR!

Info/ Tickets: www.drafbaanalkmaar.nl

Insta en FB: Alkmaar ZEturf Arena

Entree: 7 euro p.p. Kinderen tot en met 15 vrij entree

Agenda:

20 mei

(2e Pinksterdag)

Pinksterraces

24 juni

Horeca avond (midsummer night races)