SINT PANCRAS - Vrone heeft met een ruime voorsprong op de concurrentie in de 5e Klasse A de voetbaljaargang 2022 afgesloten. De ploeg van trainer Willem Zeijlmans kende een uitstekende week met twee overwinningen in drie dagen en heeft zodoende halverwege de competie zes punten voorsprong op directe belager Sporting Andijk.

Nadat de groen-zwarten afgelopen donderdag nog bij AFC IJburg wisten te zegevieren (1-3) verliep de thuiswedstrijd tegen Fortius bijzonder moeizaam voor de Zeijlmans-equipe. Onder koude omstandigheden viel er voor rust bitter weinig te genieten en gescoord werd er dan ook niet.

Ook in de tweede helft kwam het duel niet diect op gang, maar dat gebeurde wel nadat de gasten uit Amsterdam een voorsprong hadden genomen. Zeijlmans voelt dat er iets moet gebeuren en brengt een kwartier voor tijd Stan Wijnstekers in, die afgelopen week niet had getraind en zodoende op de bank begon. Vijf minuten na zijn komst legt Vrone ineens een vlotte combinatie op de mat waaruit Martijn Leek de gelijkmaker scoort en de thuisploeg gaat op zoek naar meer. Toch lijkt het duel op een puntendeling af te stevenen tot Vrone in de 90e minuut een vrije trap krijgt te nemen. Wijnstekers plaatst zich achter de bal en kijkt wie er voor het doel staan totdat aanvoerder Daan Leijen met de kreet "Doen Stan" aangeeft dat de invaller zelf moet schieten. Wijnstekers plaatst de bal vervolgens over en muur en buiten bereik van de Fortius-goalie in de bovenhoek met dolle vreugde tot gevolg: 2-1.

Vrone hervat de competitie op 4 februari met een thuiswedstrijd tegen De Wherevogels.