ALMERE – Vorig jaar verloor Vrone nog bij het tweede team van Havas, maar ditmaal wisten de ‘Pancrassers’ afgelopen zondagmiddag wel te zegevieren in Almere. De ploeg van trainer/coach Roland Verduin kende zo een sterk begin van het seizoen, 15-19.

De handbalploeg van Vrone heeft dit seizoen de beschikking over veertien spelers, maar de eerste competitie wedstrijd werd gestart met acht veldspelers en drie keepers. Met een drietal blessures in de opbouw positie was het spannend hoe de ploeg uit Sint Pancras zich zou houden in deze eerste competitie wedstrijd. In aanloop naar het treffen met Havas had Vrone getraind op het spelen zonder hars. ‘Maar toch was het wel lastig.’ zei Jorden Verduin.

Tegen Havas begonnen de ‘Pancrassers’ sterk en namen een ruime voorsprong. In het eerste kwartier wist de thuisploeg slechts tweemaal te scoren. ‘Dat was te danken aan het harde werken in de verdediging van ons. Hierna waren wij een beetje zoekende en zo konden zij langzaam terugkomen naar 8-8 en uiteindelijk was het Havas dat met de voorsprong ging rusten, 9-8.’ vervolgde Verduin. Het besef dat er wat te halen viel in de eerste wedstrijd van het nieuwe zaalseizoen was er, maar ook dat het beter kon en moest.

‘In de tweede helft stond de verdediging weer als een huis en konden we langzaam uitlopen naar een voorsprong van vijf punten in een toch wel fysieke, harde pot. ‘Beide dekkingen stonden goed, maar ik denk dat ons teamgevoel de doorslag gaf', aldus Verduin. 'Iedereen voerde zijn taak uit en alle drie de keepers waren goed bezig. Met nog vier minuten te spelen stonden we vier punten voor. Dit hielden we vast tot het einde wat resulteerde in een 15-19 overwinning in een lastige uitwedstrijd.’