SINT PANCRAS - Het ervaren Aalsmeer 3 kwam op bezoek bij Vrone/Berdos. Vrone/Berdos, dat op plek 6 staat, wist dat de ontmoeting met de op plek 2 staande Aalsmeer niet makkelijk zou worden en alles zou moeten kloppen om de punten thuis te houden.

Vanaf de 1ste minuten zat Aalsmeer goed in de wedstrijd, vanaf de tweede lijn werd regelmatig de dekking en keeper, Jeffrey Wante, verrast. Vrone/Berdos daarentegen had in het begin wat moeite met de keeper uit Aalsmeer. Het duurde tot in de tiende minuut voordat Vrone/Berdos de Aalsmeer dekking en keeper wist te passeren.

Aalsmeer, dat iets stabieler was, bleef aan de goede stand van de score, maar Vrone/Berdos bleef goed in het spoor volgen. Na tien minuten nam Vrone/Berdos even de leiding over (11-9). In de aanval van Vrone/Berdos werd goed gecombineerd en samengewerkt de dekking bleef echter moeite houden met de bewegelijkheid van Aalsmeer.

Ruststand 15-16.

Na rust veranderde er niet veel aan het wedstrijdbeeld en bleef Vrone/Berdos knap bij. Het duurde tot in de veertigste minuut (23 -25) voordat Vrone/Berdos steken liet vallen. Foutjes in de dekking en slordige korte aanvallen zorgde ervoor dat Aalsmeer langzaam uitliep. In de laatste minuten moest Vrone/Berdos toezien hoe Aalsmeer met eenvoudige break outs de snelle doelpogingen van Vrone/Berdos afstrafte en uitliep naar een ruime zege van 29-37.

Winnen vieren we als team, maar verliezen doen we (nog niet) samen
"Er zat meer in, ook tegen Aalsmeer, maar tot nu toe mogen we ook tevreden zijn. Vergeet niet dat een nieuwe teamsamenstelling en (voor sommige spelers) twee niveaus hoger spelen tijd kost. Met dit besef kunnen we zeggen dat we voor op schema lopen en goed spel hebben laten zien tegen de nummer twee: Aalsmeer.”

Aanstaande maandag word om 20.30 in Sint Pancras de inhaal wedstrijd gespeeld tegen Aristos uit Amsterdam.