AALSMEER - De Vrone/ Berdos selectie was niet optimaal voor de wedstrijd tegen Aalsmeer, een paar zieken en een afwezige. Hoekspeler Jeroen Ton: “Toch begonnen we goed. Door onze snelheid en goede samenwerking in de dekking gingen we rusten met een 16-18 voorsprong. De 16 tegendoelpunten waren dankzij uitstekend keeperswerk van Nick Koedijker.” In het begin van de tweede helft hadden de heren van VroneBerdos een kleine verslapping waardoor Aalsmeer op gelijke hoogte kon komen (22-22). “Wij wisten dat er iets moest veranderen.”vertelt Jeroen Ton, “Onze aanvallen werden succesvoller afgesloten en onze dekking stond als een muur. Door irritaties aan de kant van Aalsmeer mislukte hun aanvallen en konden wij daarvan profiteren.”


Cirkelspeler Gertjan Bos had een belangrijke rol tegen zijn oude club Aalsmeer. Coach Roland Verduin: “Met een beperkt team van twee wissel ga je in het hoofd samenwerken dat mentale zie je terug in het spel. Aalsmeer met een volle bank heeft het druk met wisselen van spelers die individueel het spel beleven. Dat zag je terug in het spel. Bijna iedereen heeft gescoord en diegene die niet scoorde heeft twee maal een strafworp meegekregen. Dat betekent dat men elkaar goed aanvulde en Aalsmeer continu achter de feiten aanliep. Het resulteerde zelfs in een rode met daaropvolgend een blauwe kaart aan de kant van Aalsmeer.

Jeroen Ton: ”Gelukkig hebben we de wedstrijd kalm en beheerst uit kunnen spelen. Met een eindstand van 33-39 gingen de punten mee naar Sint Pancras. Wij kijken uit naar de wedstrijd van volgende week tegen DIOS. Hopelijk kunnen we dan onze 10e competitiezege op rij binnenhalen.”

Doelpunten: Jos Kenter (13), Joep Kenter (9), Gertjan Bos (5), Jari Verduin (4), Jeroen Ton (4) Mick Tol (2) en Tom Verduin (2)