SINT PANCRAS - Hoewel de einduitslag anders doet vermoeden, had Vrone/Berdos het niet de hele wedstrijd makkelijk. Na 30 minuten spelen stond de thuisploeg zelfs met twee punten achter. Het typeert de ploeg dat ze niet bij de pakken neer gaan zitten maar proberen met slimmer handbal het tij te keren.

Jorden Verduin: "We begonnen niet goed aan de wedstrijd en keken ook al snel tegen een achterstand aan. In de aanval waren we ook niet genoeg in beweging zonder bal waardoor het heel statisch werd. DWS stond in een 5-1 verdediging en dan is het juist belangrijk dat je in beweging bent zonder bal. Het duurde ook even tot we grip hadden op hun verdediging. We kwamen dichterbij, maar omdat we zelf in de verdiging niet optijd uitstapten bleef DWS ook scoren. In de rust stond het 17-19, dus iedereen geloofde erin dat we de wedstrijd gingen winnen. Na de rust gingen we erop en erover. De aanval liep beter en verdedigend stond het ook sterker waardoor we wat breaks konden lopen. Het begon echt te draaien en zo kwamen op een 42-32 eindstand".

Al met al een prima teamprestatie, waar bleek dat men niet alleen handbaltechnisch goed uit de voeten kan, maar ook mentaal sterk genoeg zijn om een wedstrijd te kantelen.