PANNINGEN - De ontmoeting tussen de nummer 1 en de nummer 3 van de 1e divisie beloofde een kraker te worden. Voor BEVO HS2 was er alles aan gelegen vanavond tijdens carnaval de kampioenstitel binnen te halen. Vrone/Berdos was uit op revanche na de nipt verloren thuiswedstrijd en rekende erop om met de steun van de grote meegereisde supportersschare het BEVO moeilijk te maken.


"Wij begonnen de wedstrijd sterk, na tien minuten was het 10-9 toen BEVO de eerste time out aanvroeg", vertelt hoekspeler Sam Gijtenbeek. "Helaas wist BEVO daarna onze aanval te ontregelen, waardoor wij niet tot scoren meer kwamen en BEVO via een serie breaks uit wist te lopen".

In de 2e helft gingen beide teams gelijk op, maar wist Vrone/Berdos het gat niet meer te dichten. Coach Roland Verduin : "Helaas wist BEVO ons spel slim te vertragen en zelf het baltempo zeer hoog te houden. Hierdoor hadden onze aanvallen te weinig rendement. Dit aangevuld met technische fouten van onze kant, maakt BEVO vanavond de terechte winnaar."

Met de winst is BEVO kampioen en speelt volgend jaar in de Eredivisie. Vrone/Berdos is door het verlies gezakt naar de vierde plaats en zal in de laatste twee wedstrijden de strijd om de derde plaats met EHC en NHC aan moeten gaan.