SINT PANCRAS - Zaterdagavond startte de competitie in de 1e divisie en speelde de vernieuwde Vrone /Berdos-combinatie hun eerste wedstrijd tegen Oliveo uit Den Haag. In de Pancrasser sporthal "De Oostwal" was het publiek in grote getallen gekomen en werd getrakteerd op 60 minuten spanning.

De Vrone/Berdos bank was maximaal gevuld met 7 spelers. Door blessures bij de keepers Jeffrey Want en Nick Koedijker kon coach Roland Verduin beschikken over één keeper Mark Vels. In de eerste minuten was Vrone/Berdos goed op dreef en scoorde regelmatig hierdoor konden zij een gat slaan van 3 doelpunten. Sommige momenten was het spel wel wat gehaast, waar tegenstander Oliveo goed gebruik maakte van de slordigheden die bij Vrone/Berdos ontstonden. Zo werd het verschil weer terug gebracht naar één doelpunt 9-8.

Ondanks de vrije combinaties en doelpunten was de terugval bij Vrone/Berdos een terugkerend patroon en het was keeper Mark Vels die met goede reddingen ervoor zorgde dat Vrone/Berdos niet in de problemen kwam. "Dit onrustige spel met pieken en dalen hoort bij een team dat elkaar nog niet door en door kent " aldus coach Roland Verduin. Oliveo moet het hebben van twee schutters en Vrone/Berdos begon naarmate de wedstrijd vorderde grip te krijgen op deze schutters en begon uit te lopen Na de ruststand 18-15 leek het alsof Oliveo gebroken was, maar toch kwamen de gasten weer terug in de wedstrijd. Vrone/Berdos maakte het zichzelf moeilijk door wederom te gehaast af te ronden. Bij de gelijke stand 33-33 voelde het publiek dat de wedstrijd alle kanten op kon gaan. Het was Vrone/Berdos dat het beste met deze druk om kon gaan en profiteerde van fouten bij Oliveo. Bij de stand van 37-35 wist Vrone/Berdos dat de eerste competitiepunten binnen waren. 'Volgende week zal Vrone/Berdos wel wat constanter moeten spelen tegen in de uitwedstrijd bij Quintus in Kwintsheul, en daar hebben we alle vertrouwen in", aldus Verduin.