SINT PANCRAS - In de competitie van de eerste divisie handbal trof Vrone/Berdos HS1 thuis Yourlease Eemland HS1. Deze thuiswedstrijd begon later dan de voorgaande thuiswedstrijden.

Dat weerhield Vrone/Berdos er niet van om vanaf het begin goed te starten, want het was een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. Keeper Jeffrey Wante: “We mogen een team als Eemland nooit onderschatten. Zij spelen voor lijfsbehoud in de Eerste Divisie. Toch is er voor ons ook nog genoeg om voor te spelen: de derde plek in de eindrangschikking. Wij hebben ons als doel gesteld om voor de derde plek te gaan in de competitie.” De wedstrijd begon redelijk gelijk op, maar daarna kon de thuisploeg een klein gaatje slaan. Die werd door Eemland snel weer ingelopen. De rest van de eerste helft ging dan ook weer gelijk op met een ruststand van 19-19. Coach Roland Verduin: “Wij stonden verdedigend niet meer zo goed. Zo kwamen we te langzaam teruglopen en werden afspraken niet altijd goed nagekomen. In de rust hebben we besloten dat dit anders moet: we moeten weer gaan vasthouden aan onze afspraken en daarnaar gaan spelen.”

Aanvankelijk verliep het begin van de tweede helft nog stroef: Eemland kwam met drie punten voor te staan. Misschien is dat wel de wake-up call geweest om een stap meer te zetten in zowel de aanval als de verdediging. Daarna wist Vrone/Berdos in een sterke fase weer naast Eemland gekomen en hebben zelfs een voorsprong gepakt van drie á vier punten. En wist die voorsprong tot het eind van de wedstrijd vast te houden. Eindstand: 33-29.

Coach Roland Verduin na de wedstrijd: “Gemakkelijk ging het niet. Uit deze wedstrijd zijn toch weer wat leerpunten naar voren gekomen. Daar gaan we in de training aan werken. We hebben namelijk nog belangrijke wedstrijden voor de boeg tegen ploegen uit het linker rijtje, zoals GP/Aalsmeer en Bevo. Ook in die wedstrijden zullen we er moeten staan om in ieder geval de derde plek veilig te kunnen stellen.”