HOUTEN - Een zure nasmaak aan het einde van de wedstrijd heerste bij iedereen. Vrone/Berdos 1 was afgereisd naar Houten voor de wedstrijd tegen NHC 1. De nummer 4 tegen de nummer 6 gaf op papier al een spannende pot aan en dat bleek het ook zeker te worden.

Vrone/Berdos kwam goed uit de startblokken tegen de open dekking van NHC, maar na 10 minuten begon de thuisploeg wat scherper af te ronden en na een kwartier gespeeld te hebben stond NHC met 8-5 voor. In deze gelijk opgaande strijd begon het spel aan beide kanten slimmer te worden wat resulteerde in mooie doelpunten. NHC begon echter eind 1e helft met het vastzetten van spelers waardoor de behoefte aan creativiteit toenam alleen die echter uitbleef. Via snelle doelpunten in de tegenaanval wist Vrone/Berdos echter met 16-17 de rust in te gaan.

Vrone/Berdos was dan ook de ploeg die als beste uit de kleedkamer kwam. Met goede reddingen van Jeffrey Wante en de daarop volgende aanvallen groeide het gat naar een verschil van vier in het voordeel van de gasten. Echter begon NHC ook beter het net te vinden en verzaakte Vrone/Berdos erin om op cruciale momenten tot een goede afronding te komen waardoor NHC het geloof hield in een goede afloop en de leiding zelfs overnam. De scheidsrechters drukte een stempel op de wedstrijd door met nog 10 minuten te spelen binnen zeer korte tijd drie keer een 2 minuten tijdstraf te geven waardoor Vrone/Berdos met drie man kwam te staan. Hierdoor kon de uitploeg geen vuist maken om nog voor een stunt te zorgen. Met een eindstand 38-36 bleven de punten in Houten.

"Een grote teleurstelling, ik denk dat dat de hele wedstrijd wel samenvat. We hadden deze pot moeten winnen en dan is het extra vervelend als je op het einde nog met z'n drieën komt te staan. Dan kan je je niet meer terug knokken om als team het verschil nog te maken. Op de afronding en de dekking hebben we het verloren vandaag en dat is zonde. Al ben ik wel tevreden met de kansen die we creëerde. Nu is het balen maar we moeten ook weer door naar volgende week.", aldus Mick Tol. Volgende week begint Vrone/Berdos aan het tweede deel van de competitie en reist het team af richting Den Haag voor de wedstrijd tegen Oliveo.