SINT PANCRAS - Bij Vrone/Berdos wist men vooraf dat alles moest kloppen om de punten in Noord Holland te houden tegen de jonge Limburgse koploper BEVO.

De gasten begonnen zeer effectief met tweede lijn schoten waar de dekking en Nick Koedijker geen vat op hadden.De Vrone/Berdos aanval moest erg wennen aan de kleine ruimtes die Bevo weggaf en elke onzorgvuldigheid strafte Bevo af via snelle tegenaanvallen. Na tien minuten spelen kreeg Vrone/Berdos meer vat op Bevo en werkte zich langzaam terug in de wedstrijd en na de aansluitingstreffer pakte Vrone/Berdos door en liep uit naar 11- 9. Vooral Jos en Joep Kenter die tot dan toe wat onfortuinlijk speelden kwamen beter in het spel en zo werd veelvuldig de vrije speler gevonden. Vrone/Berdos heeft moeite echter om constant te spelen, en Bevo, dat 6 maal traint per week pakte de voorsprong over door een vrije worp in de laatste seconde waardoor men met 16-17 ging rusten.

Na de rust kwam Vrone/Berdos slecht uit de startblokken, want aanvallend en verdedigend maakten spelers teveel technische en tactische fouten en liep Bevo eenvoudig uit. Het duurde tot in de 40e minuut voordat Vrone/Berdos zich herpakte en als blok begon samen te werken, maar de achterstand was toen al opgelopen naar 22- 27. Weer begon Vrone/Berdos aan een inhaal race en nam het geloof met de minuut toe. Met nog een kleine minuut te spelen en twee doelpunten achter had het publiek ook door dat er meer in zou kunnen zitten.Met veel strijdlust en niets te verliezen werd de aansluitingstreffer gemaakt. Met nog 15 seconden op de teller en een stand 31-32 miste Bevo in hun laatste aanval. Nu was het aan Vrone/Berdos om in de slotfase de gelijkmaker te maken. De cirkelloper werd gevonden maar werd door twee verdedigers aangepakt. Normaal gesproken is een dergelijke overtreding een penalty maar de scheidsrechters besloten het bij een vrije worp te houden. Het lukte Jos Ruijter niet om langs een muur van zes spelers het doel te treffen en het bleef dan ook 31-32.

'We geven het weg in een paar minuten, dan moet je met veel energie een inhaalrace beginnen en worden beslissingen van scheidsrechter belangrijk, maar we hebben een groot aanpassingsvermogen en op goed niveau gespeeld dus nu moeten we ook tegen mindere tegenstanders dit niveau neerzetten', aldus coach Verduin.