KWINTSHEUL - De handballers van Vrone/Berdos zijn op bezoek bij Quintus 2 tegen een 32-24 nederlaag aangelopen. In Kwintsheul trof men een getregd Quintus dat een week eerder een ruime nederlaag had geïncasseerd.

Al in de eerste minuten was Vrone/Berdos in de aanval te gehaast en te rommelig in de verdediging. Dit zorgde ervoor dat Vrone/Berdos al na tien minuten tegen een 6-1 achterstand aankeek in de gehorige sporthal in Kwintsheul. Na een kwartier begon het bij Vrone/Berods beter te draaien. Zowel Jos Kenter als Jim Blokdijk scoorden regelmatig, en in een paar minuten wist men de marge te verkleinen naar twee doelpunten: 13-11. Ook hierna kreeg men mogelijkheden maar door hier te slordig mee om te gaan ging men met 17-13 rusten.

In de tweede helft kwam Vrone/Berdos beter in het spel, kregen de hoeken meer ruimte en werden de cirkellopers beter gevonden. Mede door een aantal tijdstraffen kon men echter niet dichterbij Quintus komen qua score. In het slotoffensief profiteerde de thuisploeg vervolgens optimaal van de ontstane ruimte om uit te lopen naar een 32-24 eindstand.

" Voor de mooiste acties krijg je geen punten, we moeten dus effectiever worden en gewoon scoren. We hebben een aantal wedstrijden om aan elkaar te wennen, en als we van dit soort wedstrijden leren zie ik nog mooie dingen gebeuren", aldus coach Roland Verduin.