ROTTERDAM - In Rotterdam stond voor de handballers van Vrone/Berdos de wedstrijd tegen Feyenoord HS1 te wachten.

Door een afsluiting van de Beneluxtunnel kwam een gedeelte van het team net op tijd om aan om zich voor te bereiden op de wedstrijd. De eerste minuten van de wedstrijd was het Jos Kenter die veelvuldig het doel vond en met een stand van 4 - 6 leek de wedstrijd onder controle. Feyenoord begon echter beter af te ronden en Vrone/Berdos werd wat onrustig in de aanval. Hierdoor scoorde Feyenoord in de 16e minuut de gelijkmaker 8-8. Vrone/Berdos maakte weinig gebruik van de hoeken en was niet gefocust in de dekking, Feyenoord ging door met scoren en en verzilverde de fouten bij Vrone/Berdos dat geen vuist kon maken. De schade tot de rust bleef beperkt tot een 14 -13 achterstand.

Het plan voor de tweede helft was geen hoge wiskunde namelijk gewoon spelen wat je getraind heb. Na de pauze kreeg Vrone/Berdos het tij echter niet gekeerd en was het Feyenoord dat binnen zes minuten een gat sloeg van 5 punten. Het niet afronden op verkeerde momenten twee minuten tijdstraf zorgde ervoor dat men na 50 minuten tegen een fikse achterstand aan keek, 32 - 25. Feyenoord gaf in de laatste tien minuten extra spelminuten aan de jeugdspelers hier wist Vrone/Berdos gebruik van te maken en kwam nog zeven maal tot scoren. Dit was echter tekort om de schade te herstellen en dus stond er 36-32 als eindstand.

"Op de tekentafel klopt het, maar het is een uitdaging om van twee verschillende auto's één racemonster te maken.Hopelijk valt het kwartje snel en pakt iedereen een klein onderdeeltje dan kunnen we snel gas geven. En zijn de uren training niet voor niets geweest. Wij denken te moeilijk, de beste machine zijn gebouwd in eenvoud", sprak een teleurgestelde coach Verduin na afloop.