SINT PANCRAS - In een zeer goed bezette sporthal de Oostwal heeft Vrone/Berdos HS1 gisteravond van de naaste concurrent Feyenoord gewonnen in de strijd om de derde periodetitel (39-34).


Keeper Nick Koedijker: "Wij begonnen de wedstrijd heel sterk, goede aanvallen en in de verdediging stonden we sterk met als resultaat dat we met 11-4 voor kwamen". Hierna volgde een mindere periode waardoor Feyenoord terug kon komen tot twee punten verschil met de rust. Nick Koedijker: "Wij kwamen minder scherp en energiek de rust uit waardoor wij na tien minuten aankeken tegen een achterstand van twee punten.

Na de time-out waarin coach Roland Verduin de puntjes op de i zette, werd de richting omhoog weer gevonden. "Dit hebben we heel sterk omgezet met mooi handbalspel zowel vel verdedigend en scherp aanvallend. Individueel dreigend, vanuit de combinatie doeltreffend en vanuit een dekking die als een dijk stond konden we het laatste kwartier uiteindelijk uitlopen naar een mooie verdiende zege." Coach Roland Verduin: "Ondanks de nederlaag van afgelopen donderdag in de regiofinale van de beker, hebben wij het sterk opgepakt. Vrone staat stevig aan kop in de periode en ligt op koers om volgende week in de laatste wedstrijd tegen DSW de periodetitel ongeslagen binnen te halen. Het team heeft de afgelopen tijd een positieve ontwikkeling laten zien."

De volgende wedstrijd is a.s. zaterdag uit tegen DSW in Schiedam.