PIJNACKER - De handballers van Vrone/Berdos hebben twee punten meegenomen in het uitduel bij Oliveo in Pijnacker.

In de eerste helft liep het vrij gelijkmatig op, waardoor het na een kwartier 7-7 stond. Bij Vrone/Berdos was men het erover eens dat de dekking scherper moest staan en men beter samen moest gaan werken. Door goede momenten van keeper Jeffrey Wante was de stand na twintig minuten 10-15. Na een paar kleine slordigheden gingen de gasten de rust in met een 16-19 voorsprong. In de rust is besproken dat de aanvallen succesvoller afgesloten moesten worden.

Door een slechte beginfase in de tweede helft stond het na tien minuten 24-25. Opbouwer Joep Kenter werd vastgezet waardoor aanvallen moeilijker gingen. Gelukkig ligt er genoeg creativiteit in de ploeg om dat mooi op te lossen en nog steeds te blijven scoren. Zelfs met meerdere 2-minuten uitsluitingen, bleef men scoren, zelfs toen men maar met vier man stond aan te vallen. In de 23e minuut met een stand van 31-38 begon Oliveo het op te geven, waardoor Vrone/Berdos steeds verder kon uitlopen. Na 60 minuten was de eindstand 34-43.

Met 9 doelpunten was Joep Kenter topscorer, maar met een scoringspercentage van 75% was Jari Verduin een belangrijke speler voor de winst, waardoor men uitkijkt naar de thuiswedstrijd tegen Quintus zaterdag 7 december in de Oostwal.