SINT-PANCRAS - Liefst zeventig doelpunten tijdens het 1e divisieduel tussen Berdos/Vrone en GHV vielen er zaterdag te noteren. De ploegen verdeelden de goals ook nog en zo eindigde het dus op 35-35.

In een goed gevulde sporthal kreeg de Vrone/Berdos combinatie het Brabantse GHV op visite. De eerste minuten van de wedstrijd was het voor beide teams even aftasten maar Vrone/Berdos pakte snel de overhand.Via veel tweedelijn schoten stond Vrone/Berdos na 10 minuten voor met vijf punten verschil (10-5). De GHV keeper trok zijn team uit de dip met goede reddingen en Vrone/Berdos aanvallen werden onzorgvuldig en zorgden voor veel balverlies waardoor GHV kinderlijk eenvoudig op gelijke hoogte kwam. De laatste vier minuten van de eerste helft scoorde GHV viermaal en neemt daardoor de leiding over met een ruststand van 13-17.

De tweede helft begon Vrone/Berdos meer te combineren, op dit spel had GHV geen antwoord en langzaam kroop Vrone/Berdos dichterbij. Dankzij goed verdedigende acties van Jari en Jorden Verduin kwam GHV nauwelijks meer tot scoren. Het duurde tot in de twintigste minuut voordat de gelijkmaker kwam en Vrone/Berdos zelfs op voorsprong kwam. In plaats van dit goede samenspel door te zetten werden de aanvallen te individueel en te moeilijk gespeeld, en net als in de eerste helft kon GHV weer van de fouten bij Vrone/Berdos profiteren en kwam het met nog twee minuten te spelen op 35-33. Vrone/Berdos kon niet de rust en het vertrouwen vinden hierdoor mislukte de laatste aanvallen en GHV verzilverde wederom dit balverlies met in de slotminuut een strafworp die zelfs een 35-35 eindstand betekende.

'Op 1e divisieniveau wint en verliest iedereen van elkaar, maar nu hebben we verloren van onszelf en daar moeten we snel van leren', aldus coach Roland Verduin