SOEST - Zaterdagavond werd in Soest de 1ste divisie wedstrijd HV Yourlease/Eemland tegen Vrone/Berdos gespeeld.

Een wedstrijd van naaste concurrenten waarbij Eemland een beter gemiddelde heeft en in vorm blijkt te zijn. Vrone/Berdos heeft met met veel moeite de bekerwedstrijd gewonnen van hoofdklasse Zaanstreek en is zoekende naar een basisniveau. Het was Vrone/Berdos dat in de eerste minuten de voorsprong pakte en via goed opgebouwde aanvallen vanaf de cirkel en opbouwrij tot scoren kwam. Na zes minuten en een stand van 1-3 begon Eemland in de wedstrijd te komen en het doel te vinden en zette na elf minuten spelen de score op 6-7. Vrone/Berdos zocht naar een antwoord op de afstandsschoten van Eemland, maar moest accepteren dat er in de 13e minuut tegen een achterstand van 10-9 aangekeken werd. Het vertrouwen van Vrone/Berdos bleef en door goed samenspel en dankzij Jos Kenter die met een goede reeks voor een hernieuwde voorsprong zorgde. In de laatste minuten van de eerste helft wist keeper Jeffrey Wante een penalty te stoppen en werd cirkelloper Jos Ruijter goed vrijgespeeld waardoor de ruststand 17-20 werd in het voordeel van Vrone/Berdos.

In de rust werden de schokbeelden geanalyseerd en werd duidelijk dat de aanval niet het verschil maakt maar er in de dekking wat accenten gelegd moesten worden. Dit bleek te kloppen de dekking werd goed uitgevoerd maar in de aanval stagneerde de Vrone/Berdos doelpuntenmachine. Eemland maar ook Vrone/Berdos kwam met veel moeite tot scoren. Het combineren en afwisseling van de aanvallen begon het verschil duidelijk te maken en het gat werd geslagen in de 21 ste minuten met 25- 31. Vrone/Berdos kon in de dekking maar geen grip krijgen op een schutter van Eemland die tot dat moment 14x wist te scoren. Dit zorgde ervoor dat het spannend bleef tot in de laatste minuten. Eemland begon meer aandacht te geven aan de Vrone/Berdos schutters in de opbouwrij dit zorgde voor meer ruimte op de cirkel wat goed benut werd door Jim Blokdijk en Sam Geitenbeek De volgende keuze van Yourlease om twee man mandekking te geven werd door Vrone/Berdos goed verzilverd en hierna volgde de wanhoopsactie om met mandekking het Vrone/Berdos van scoren af te houden maar ook dit werkte averechts en werd eenvoudig uitgespeeld door Vrone/Berdos. eindstand 30-36

Jos Kenter: 'In de rust zeiden we het al: Het zou zonde zijn om onszelf niet te belonen'. Gertjan Bos: 'Deze punten zijn heel belangrijk aan het eind van de competitie.'
Roland Verduin: ‘Een vol wedstrijdprogramma geeft wedstrijdritme daar kan geen training tegenop.'