SINT PANCRAS - De handbalheren van Vrone/Berdos hebben zaterdag directe concurrent EHC uit Den Haag weten te verslaan.

EHC uit Den Haag is de naaste concurrent van Vrone/Berdos en opende de wedstrijd met een score. Vrone/Berdos was zoekende en bleef dat doen de eerste minuten van de wedstrijd waardoor de achterstrand groter en groter werd. Na een 0-4 achterstand werd bij Vrone/Berdos duidelijk dat er een tandje bij moest. Het scorend vermogen nam toe en in de dekking werd wat beter samengewerkt. Het duurde 15 minuten voordat Vrone/Berdos de achterstand wegpoetste en weer meespeelde voor de punten. De vele toeschouwers keken gelaten naar een wedstrijd die niet echt los kwam. EHC en de thuisploeg bleven hangen in hetzelfde spel, maar het was Vrone/Berdos dat met beter afronden een gat sloeg waardoor men ging rusten met een 19-11 voorsprong.

Na rust verloor Vrone/Berdos weer de controle over zichzelf en werd er veel te gehaast gespeeld. EHC profiteerde optimaal en veelvuldig werd de linkerkant van Vrone/Berdos weggespeeld. Langzaam maar zeker kwam EHC weer in de wedstrijd en bleef de thuisploeg hangen in een spel van teveel afstandsschoten. Jos Kenter die bij Vrone/Berdos een belangrijke rol opeist verzaakte zijn verdediging, maar compenseerde zijn verdedigende fouten uiteindelijk door aanvallend de EHC dekking te breken. Het duurde tot een kwartier voor tijd voordat men weer ging samenwerken en definitief de wedstrijd naar zich toetrok. EHC redde het niet meer om terug in de wedstrijd komen en dus eindigde het op 37-29.