GOIRLE - Na de knappe prestatie (winst tegen eredivisionist Aalsmeer 2) van afgelopen donderdag in de nationale beker moest Vrone/Berdos weer aan de bak in de eigen competitie. Op het programma stond de uitwedstrijd naar GHV in Goirle. Vrone/Berdos had de thuiswedstrijd tegen GHV gelijk gespeeld, een wedstrijd waar meer in had gezeten.

Vrone/Berdos begon de wedstrijd wat afwachtend en liep al snel uit naar een 4-1 achterstand. Aanvallend wat zoekend en verdedigend nog aan het wakker worden van de twee uur durende rit. Vrone/Berdos kreeg na zeven minuten wat meer grip op de aanval van GHV, dit resulteerde in een aantal break-outs welke de stand terug bracht naar 8-8 in de 14e minuut.

Vrone/Berdos ging in een wat offensieve 5-1 dekking staan, waar GHV het duidelijk lastig mee had, en Vrone/Berdos liep daarmee uit naar een ruststand van vijf voor 15-20.

Joep Kenter: "De tweede helft was bijna een kopie van de eerste, hierdoor kwam GHV weer wat terug. Vrone/Berdos ging weer in een 6-0 dekking staan, waardoor GHV weer wat meer vrijheid had in de aanval."

GHV kwam terug tot één punt, waarna Coach Roland Verduin ingreep met een time-out. Deze time-out had het gewenste effect, de 5-1 dekking zorgde bij GHV weer voor stagnatie in hun aanval en Vrone/Berdos kon vanuit de dekking weer het gat vergroten.

Door enkele goed uitgespeelde overtal situaties, een goed afstandsschot van Teun Jager in ondertal en goed keeperswerk kon Vrone/Berdos het gat behouden en de wedstrijd gecontroleerd uitspelen.

Al met al een knap resultaat tegen de nummer drie van de competitie, Vrone/Berdos heeft op de goede momenten het gat geslagen en vervolgens professioneel uitgespeeld. Vrone/Berdos is nu de nieuwe nummer vijf van de eerste divisie met al 20 punten uit 16 wedstrijden. Volgende week de thuiswedstrijd tegen HVV in locatie Bergen.