SINT PANCRAS – Zaterdagavond om 19.45 klonk in sporthal ‘de Oostwal’ het begin signaal bij Vrone – Eemland 2. Na het laatste fluitsignaal was de vierde zege voor Vrone een feit, 35-27.

Eemland begon welvarend en overklaste Vrone, na zes minuten en een stand van 1-4 begon Vrone het doel te vinden. ‘Belangrijker was de verandering in de verdediging waardoor Eemland in de volgende negen minuten maar drie keer wist te scoren’, zei coach Roland Verduin. Na een kwartier hadden de ‘Pancrassers’ de achterstand weggepoetst en kwamen zij op gelijk hoogte. Na de gelijkmaker (9-9) begon de thuisploeg het spel te bepalen. Halverwege ging het met 20-15 aan de leiding. Die voorsprong wist men na rust uit te breiden.

Bij Vrone werden de aanvallende systemen goed uitgevoerd en moest Eemland aan de andere kant hard werken voor elk doelpunt. De gastheer kreeg meer en meer vat op de wedstrijd. ‘Met goed snel spel en daarnaast mooie combinaties met hoeken en de cirkelloper werd het publiek getrakteerd’, vervolgde de coach. Eemland brak en wist in de laatste acht minuten nog maar drie keer de goede keeper van Vrone te passeren terwijl Vrone vijfmaal fraai tot scoren kwam. Met een stand van 35-27 zag het publiek een zeer sportieve en goede wedstrijd.

Met elf treffers werd Jim Blokdijk de topscoorder. Roland Verduin: ‘Maar we hebben veel scorend vermogen. Volgende week staan er weer andere op, dat is onze kracht.’

Opbouwer Mick Tol, tegen Eemland goed voor zes doelpunten, staat dit seizoen ook op de midden positie: ‘Ik ben niet tevreden over mijn spel en ik werk aan het constanter worden, maar voor vandaag was het goed genoeg’, aldus Tol. ‘Wij krijgen nu een zwaar programma tegen de top vier en zullen dus de puntjes op de i moeten zetten om ongeslagen koploper te blijven.’

Vooralsnog is Vrone in ieder geval de koploper. Na vier duels is de ploeg nog foutloos en kan dus met vertrouwen toewerken naar de komende wedstrijden.