SINT PANCRAS – De handballers van Vrone zijn het seizoen sterk begonnen. Nadat het seizoen vorig weekend werd begonnen met een zege op Havas wisten de ‘Pancrassers’ ditmaal Zaanstreek te verslaan, 36-33.

In de eerste thuiswedstrijd van het zaalseizoen wist het publiek sporthal ‘de Oostwal’ te vinden en waren alle zitplaatsen bezet. Vanaf het begin signaal werd er veel gescoord door beide teams, beide partijen probeerde het spel te bepalen waardoor het spel wat onrustig werd. Vrone kreeg zijn verdediging vervolgens beter onder controle en bleef aanvallend regelmatig scoren. Vooral het springschot van Jari Verduin was onhoudbaar voor Zaanstreek. Na tien minuten stond de thuisploeg met 7-4 voor, maar lukte het niet om het spel op te dringen waardoor de gasten met scherpe afstandsschoten de achterstand kon wegpoetsen. Met goed keeperswerk van Jeffrey Want en Mathijs Weemhof bleef het verschil vier punten en ging Vrone met een 18-14 voorsprong rusten.

Zaanstreek kwam sterk uit de kleedkamer en bleef regelmatig scoren via wissels en tweede lijn schoten. Vrone kreeg pas weer grip op de wedstrijd bij een stand van 32-31 en met nog negen minuten te spelen kon Vrone het verschil maken. De verdediging van Zaanstreek had zijn handen vol aan de bewegelijke opbouwrij waardoor de cirkelspeler Jos Ruijter van de gastheer beter kon worden bereikt. In de laatste minuten was het weer keeper Mathijs Weemhof die het verschil maakte met fraai reddingen en werd de wedstrijd professioneel uitgespeeld. 36-33.

Trainer/coach Roland Verduin: ‘Zonder wedstrijd ritme dit spel laten zien geeft vertrouwen, blijkbaar ligt de nieuwe tactiek dicht bij de spelersgroep. Het geeft ook vertrouwen dat spelers die op nieuwe posities staan daar zeer effectief handballen, zoals Jari Verduin die de cirkel heeft geruild voor de opbouwpositie en vanavond met acht treffers de topscorer was.’