SINT PANCRAS – Vorig weekend had Wouter Blokdijk vrede met het gelijkspel van Vrone. Hoe anders was dat afgelopen zondag, toen de coach wist dat zijn ploeg meer verdiende, 2-2.

‘We hebben twee punten verloren. Dit voelt als verliezen. We waren zoveel beter, dan geeft dit geen voldoening’, stelde Wouter Blokdijk na afloop. ‘We hadden voor rust 3-0, 4-0 voor moeten staan, maar we maakten onze kansen niet af.’

Nadat Vrone een inzet op de paal zag eindigen wist RKAV Volendam op voorsprong te komen. Vlak voor rust tekende Daniel Leijen voor de gelijkmaker. Vlak na de pauze wist Kevin Oudejans de 2-1 te maken. ‘Op weergaloze wijze. Een corner van Lex de Jong en Kevin werkte de bal met een halve omhaal binnen’, beschreef Blokdijk de 2-1. ‘Daarna waren we 20 tot 25 minuten de betere ploeg. We speelden hun zoek, maar koppelen het niet aan doelpunten. Daarna gaan zij alles of niets spelen en dat leverden hen een punt op. Het is enorm frustrerend dat we voorsprong niet konden behouden.’