SINT PANCRAS - Hercules Zaandam heeft de eerste periodetiel veroverd in de 3e klasse B. Vrone, dat zelf nog een minieme kans had op die titel, kwam er in eigen huis niet aan te pas.

De thuisploeg begon zwak aan de wedstrijd en de gasten uit Zaandam wraen voetballend duidelijk de betere en drukten dat ook uit in de cijfers. Dennis Schavemaker bracht de ploeg van trainer Carl Ern al snel op voorsprong dat vervolgens verder uitlipe via Jermin martens en opnieuw Schavemaker. Aanvoerder kevin Oudejans deed kort voor rust iets terug voor de thuisploeg.

Die tegentreffer betekende echter geen ommekeer want in de tweede helft scoorde eerst Dave Derlagen waarna Schavemaker zich met zijn derde treffer tot man van de wedstrijd kroonde. Vrone deed nog iets terug via Dennis Konijn maar dit was voor de thuisploeg slechts een doekje voor het bloeden: 2-5.