ZAANDAM – Pas veertig seconden voor tijd durfde trainer/coach Roland Verduin de wisselspelers te feliciteren met de zege. In het spannende uitduel tegen HV Zaanstreek wist Vrone in de tweede helft de zege naar zich toe te trekken, 25-29.

In Zaandam waren beide teams gehavend. Zaanstreek moest na de gewonnen veldslag tegen VVW een paar spelers met een blessure rust geven. Ook Vrone was niet geheel compleet vanwege een langdurige blessure van Leon Dekker en Gertjan Bos die nog op vakantie was. De mannen uit Sint Pancras hadden wat goed te maken na de bekerwedstrijd tegen Zaanstreek eerder in het seizoen. Die wedstrijd ging verloren, dus de Pancrassers waren gebrand om te winnen.

Het begin was wat twijfelend en na wat missers aan Vrone zijde kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. De gasten kwamen echter beter in de wedstrijd, mede door goed keeperswerk van Jeffrey Wante. De stand werd gelijk getrokken naar 5-5 en daarna kwam Vrone aan de goede kant van de score. ‘Het was heel spannend en de eerste helft ging ook gelijk op’, zei Jorden Verduin. Met 13-14 ging de ploeg van Roland Verduin met een nipte voorsprong rusten.

Vrone kwam in de tweede helft sterk uit de kleedkamer en scoorde in een tijdsbestek van vijf minuten zes keer, terwijl Zaanstreek tweemaal doel trof. Na een bal in het gezicht van Vrone keeper Jeffrey Wante werd hij uitstekend vervangen door Matthijs Weemhoff. ‘De tweede helft was net zo spannend als de eerste, alleen was het doelpunten verschil nu groter’, vervolgde Verduin. ‘We moesten op onze hoede blijven want zij kwamen in de eerste helft ook terug van 10-13 naar 13-13. Gelukkig zijn de punten binnen en mee naar Sint Pancras.’

Dat kwam mede door een tactische zet van Zaanstreek coach Geert Brinkman (uit Sint Pancras). De oefenmeester maakte een ‘alles of niets’ keuze om zonder keeper te gaan spelen. Vrone was hierop voorbereid en kon na bal onderschepping eenvoudig tweemaal de bal in een leeg doel gooien. Vanaf dat moment had de formatie uit Sint Pancras het niet meer moeilijk en werd de wedstrijd professioneel uitgespeeld. 25- 29. Met zes doelpunten kroonde Mick Tol zich tot topscoorder.