AMSTERDAM – Zondag middag in de zuidhallen van Amsterdam stond AHC tegenover koploper Vrone. In de hoofdstad liepen de ‘Pancrassers’ tegen de eerste nederlaag aan, 28-24.

Vol vertrouwen begon Vrone aan de wedstrijd, door het missen van eigen doel kansen nam het vertrouwen af en was het AHC dat het doel wist te vinden. De eerste zeventien minuten werd er van beide kanten hard gewerkt maar weinig gescoord. De thuisploeg trof vijf keer doel en wist en de gasten maar één keer via een afstandsschot te scoren en benutte Jim Blokdijk drie strafworpen waardoor de stand op 5-4 kwam.

De minuten die volgde stond de Vrone verdediging goed waardoor er in de 22e minuut voor het eerst een voorsprong nam, 5-6. De harde fysieke verdediging van AHC zorgde ervoor dat Vrone niet door kon pakken en ging men de rust in met 10-10 stand.

Na rust zou Vrone aanvallend meer gaan combineren, in de eerste minuten werd deze afspraak goed nagekomen maar ook AHC bleef via afstandsschoten zijn puntjes pakken. Met nog veertien minuten te spelen stond Vrone met een punt verschil voor, 17-18. De tijdstraf van Jos Ruijther luidde een periode van tien minuten in waarin Vrone niet wist te scoren en AHC achtmaal doel trof. ‘Op zo’n moment is het geluk niet aan je zijde en zie je de wedstrijd kantelen’, aldus coach Roland Verduin. Uiteindelijk herpakte de bezoekers zich en begon het weer te combineren met de cirkelloper, hoeken en opbouwers. De zes treffers waren niet genoeg om nog het verschil te maken en verloor Vrone de wedstrijd en hun koppositie, 28-24.

‘In deze poule wint en verliest iedereen van elkaar, wij zullen constanter moeten worden en van deze wedstrijd moeten leren. Maandag bekijken we beeldmateriaal en hebben dan twee trainingen om te werken naar de volgende thuiswedstrijd tegen de nieuwe koploper VVW’, aldus Roland Verduin.

Gertjan Bos: ‘Ons spel was niet slecht, we hebben hard gewerkt maar deze wedstrijd is het ons niet gelukt om als team het beste uit elkaar te halen . Dit zie je terug aan de eenmansacties terwijl de beste acties komen van drie tallen of meer.’