SINT PANCRAS Vrone heeft thuis in ‘de Oostwal’ niet weten te winnen van Tonegido. De jonge ploeg uit Sint Pancras bood wel aanzienlijk meer tegenstand tegen de nummer twee van de hoofdklasse. In oktober werd er immers nog kansloos verloren met 32-17. Ditmaal eindigde het treffen in 23-25.

In tegenstelling tot de heenwedstrijd, kwam Vrone nu scherp aan de start en liep al snel uit naar een ruime 6-1 voorsprong. De verdediging stond goed en zo konden de ‘Pancrassers’ scoren via de fastbreak. En waar de ploeg de laatste wedstrijden nogal gehaast aanviel, werd het hoofd nu koel gehouden en werden de aanvallen goed uitgespeeld. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg tegenstander Tonegido echter wat meer grip op de wedstrijd en via slimme balletjes naar de cirkel wist de ploeg het verschil terug te brengen tot drie punten. Vanaf dat punt verliep het duel gelijk opgaand. Toch was het Vrone dat met een voorsprong ging rusten, 15-12.

De tweede helft hadden beide teams moeite met scoren. ,,Wij trokken verdedigend de goede lijn van de eerste helft door en Tonegido zette linkeropbouw Mick Tol vast waardoor ook wij zoekende waren in de aanval” aldus Jorden Verduin, speler bij de ploeg uit Sint Pancras.

Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers op voorsprong. ,,Wij wisten nog wel meerdere keren op gelijke hoogte te komen, maar zij kwamen direct met een weerwoord” vervolgt Verduin. In de voorlaatste minuut vergrootte Tonegido de voorsprong naar twee punten, en ondanks pogingen wist Vrone dit niet recht te zetten. Zo ging een bal via de binnenkant van de paal uit het doel. Verduin: ,,Ik denk dat wij alles hebben gegeven en dan is het heel zuur als je met lege handen staat. Een gelijkspel was terecht geweest, maar zij hebben het slim gespeeld door onze linkeropbouw mandekking te geven”.