SINT PANCRAS – Een week na de nederlaag tegen directe concurrent VVW heeft Vrone in eigen huis weten te winnen. Na een mindere eerste helft wisten de ‘Pancrassers’ na rust orde op zaken te stellen, 29-22.

Voor rust was het spel niet goed genoeg. ‘Verdedigend stonden we sterk, we kregen er maar tien tegen’, zei Mick Tol na afloop. ‘Maar aanvallend liep het niet. We waren individueel bezig, speelden niet als team en op snelheid. We haalden ons eigen niveau niet en zette te weinig druk.’

In de rust keek Vrone dan ook tegen een achterstand aan. Zelf scoorde het acht keer, terwijl De Blinkert tien doelpunten wist te maken. ‘Dan heb je het in de dekking goed gedaan, maar acht doelpunten voor is gewoon te weinig’, vervolgde Tol.

Goed opgepakt
In de rust sprak coach Roland Verduin zijn ploeg toe. ‘We wisten wat er gedaan moest worden. Verdedigend hebben we het opgepakt en toen hebben we snel gespeeld in de aanval’, aldus Tol. ‘Toen hebben we meer als team gespeeld.’ In de laatste twintig minuten moest De Blinkert het conditioneel afleggen en kon Vrone uitlopen naar een 29-22 eindstand.