REGIO – Op bezoek bij Limmen behaalde Vrone door een laat doelpunt een 0-1 overwinning. DTS verloor in eigen huis een ‘mooie wedstrijd’ met 1-2. LSVV ging bij DEM nipt onderuit

DEM – LSVV 1-0
Een doelpunt van Rik Stals besliste DEM – LSVV, 1-0. “Zij maakte het spel en kregen de hele wedstrijd door wat kansen. Wij waren alleen gevaarlijk met voorzetten, maar die kwamen niet aan”, zei Danny Konijn. “In de tweede helft kreeg Daan (Brinkkemper, red.) nog een kansje die de keeper goed uit de hoek dook en Mark Soemers kwam nog tussen een terug kopbal, die hij onderschepte.”

In de laatste minuut was Konijn op weg naar het vijandige doel toen hij door zijn tegenstander onderuit werd gehaald. Het leverde de DEM verdediger een rode kaart op, maar de Langedijkers konden in de slotseconden geen verandering brengen in de score.

Fotografie: Michel Bes

Limmen – Vrone 0-1
“We hebben de punten wel gestolen, maar dat deed Limmen ook bij ons”, zei Wouter Blokdijk. Doordat Dennis Konijn twee minuten voor tijd de 0-1 maakte keerde Vrone met de drie punten terug naar Sint Pancras. “Voor rust hadden we het heel zwaar. Na rust was er iets meer balans in de wedstrijd.”

Door de overwinning klimt Vrone naar de zevende plaats. De voorsprong op de gevarenzone bedraagt inmiddels zeven punten.


DTS – Meervogels’31 1-2
Tegen Meervogels’31 verloor DTS met 1-2. “Het was een mooie wedstrijd.” vond Jan Kramer. Dankzij een doelpunt van Michael Wouters kwam de ploeg uit Oudkarspel op een 1-0 voorsprong. “Wij deden het goed. Zij kregen na rust de kansen maar wij bleven strijden”, vervolgde de coach. “Het leverde helaas net geen punt op, maar we waren er dicht bij.”

Na twintig wedstrijden is DTS nog niet helemaal zeker van handhaving. Om ook volgend jaar in de derde klasse te spelen zal de ploeg nog enkele punten moeten pakken. De voorsprong op de gevarenzone bedraagt vijf punten, maar de ploeg van Jan Kramer heeft twee wedstrijden meer gespeeld.